top of page

Fra stressramt til stressfri

Adfærd.jpg

Dette er historien om, hvordan jeg hjalp en person som virkelig hang i med det yderste af neglene på klippevæggen: 

Jeg bliver akut tilkaldt til denne person – lad os kalde ham for Henrik. Henrik er 35 år og arbejder i en af de største virksomheder i Danmark. Jeg møder Henrik 2 dage efter, hvor vi har aftalt et 3 timers møde. Henrik sidder og ser ret fortvivlet ud, da jeg kommer. Hans øjne flakker og han er tydeligt nervøs og utilpas ved hele situationen. Han giver med det samme udtryk for, at han egentlig ikke har tid til et 3 timers møde, men at han også godt er klar over, det er nødvendigt, og at han har hårdt brug for hjælp.

Vi tager først en snak om, hvad hans udfordringer er. Han har helt mistet overblikket og aner ikke hvor han skal starte og hvor han skal slutte. Henrik arbejder ca. 60-70 timer hver uge, og har gjort det de sidste 1-2 år. Alligevel synes han aldrig han når det han skal, han er hele tiden bagefter og presse samt bekymringen for at glemme noget vigtigt nager ham konstant. Det betyder, at han også i sit privatliv har udfordringer. Konen og de 2 børn (4 og 6 år) vil gerne have han er hjemme mere, vennerne vil gerne se ham oftere og have ham med til forskellige arrangementer. Henrik har tidligere været en aktiv mand, med mange fritidsinteresser og masser af fysisk aktivitet. Disse ting er nærmest ikke eksisterende i hans liv som det er nu.

Efter lidt tid, er Henrik blevet væsentlig mere tryg og vi begynder at tage fat på de praktiske ting. Det første vi starter med er, at han skal have skabt overblikket over sine opgaver. Hvor mange opgaver har han? Hvornår har de deadline? Hvad er de vigtigste opgaver?

Så kigger vi på hans indbakke, der er rigtig mange mails - både læste og ulæste. Vi starter med at rydde op, fjerne alle de mails der er ældre end 2 måneder. Vi laver en mappe til dem og putter dem i den. Derefter går vi i gang med at sortere de resterende, nogle skal bare slettes, andre skal arkiveres i en mappe og andre igen skal på opgavelisten.

I løbet af et par timer, har vi sammen fået skabt overblikket til ham. Alle opgaver er på hans opgaveliste, både det fra hans indbakke, hans notesbog, hans skrivebord og ikke mindst alt det han havde i hovedet. Så fra at have mange forskellige systemer til at håndtere sine opgaver, har han nu kun et system - et system, hvor alt er planlagt og prioriteret. Nu skal han så arbejde videre med dette nye system og de nye arbejdsvaner en uges tid, hvorefter vi igen mødes. 

Dagen efter modtager jeg en mail fra Henrik – ”For første gang i meget lang tid, har jeg slappet fuldstændig af i går aftes – både fysisk og mentalt – og jeg har sovet skønt hele natten”.

En uge efter mødes vi igen – og Henrik ser faktisk helt rolig ud. Ingen flakkende øjne eller rastløshed. Hans første ord til mig er ”Det du har hjulpet mig med, har allerede gjort en kæmpe forskel for mig”. Henrik har siden vi mødtes første gang fået læst vores bog ”Vejen ud af arbejdsrelateret stress” ved hjælp af den, har han også fået en række andre værktøjer til at håndtere sin stress.

Vi mødes yderligere 3 gange med ca. 1 uges mellemrum. På de møder arbejder vi med praktiske ting, såsom at viderebygge på hans opgaveliste, få dedikeret tid til mødeforberedelse til alle hans møder og vi taler endvidere om en masse andre ting han selv kan gøre. F.eks. taler vi om, at han bør prioritere at få noget motion ind i sin hverdag, gøre nogle ting som gør ham glad – i Henriks tilfælde er det f.eks. at gå tur i naturen og ind imellem gå til en fodboldkamp sammen med vennerne. Ting som han ikke har gjort længe, fordi arbejdet har fyldt for meget og overskuddet har manglet.

Den sidste gang vi mødes, er det bare en helt anden Henrik jeg møder. En Henrik der har et helt andet overskud og som er meget fortrøstningsfuld omkring fremtiden. Det at han har fået overblik over sine opgaver og det at han ved han har styr på det hele, har gjort at han nu faktisk har ro i maven.

Henriks slutkommentar til mig var – ”Det har gjort så meget godt for mig, både arbejdsmæssigt men helt bestemt også på privatfronten. Det at have et struktureret system over min opgaver, er en kæmpe befrielse der har gjort jeg ikke længere har arbejdsbekymringer – hvilket betyder jeg også er meget mere nærværende overfor min kone og børn. Det eneste der ærgrer mig er, at jeg ikke for længe siden tog kontakt til dig”.

Som konsulent bliver man altså glad helt ind i hjertekulen over sådan en historie. Det er jo lige præcis det vi i NYE Visioner kan – nemlig gøre en forskel for folk - og hjælpe dem med at finde vejen ud af arbejdsrelateret stress.

 

Har du eller en af dine medarbejdere brug for hjælp til at finde vejen ud af arbejdsrelateret stress? Så kontakt undertegnede og lad os få en snak !

16-piaulsing_edited.jpg

Pia Ulsing

Mobil 42401599
pu@nyevisioner.dk

bottom of page