top of page

Det er OK at sige nej til chefen

Picture1.jpg

Mange af de kursister jeg møder på min vej fortæller, at de aldrig siger nej hvis chefen kommer med en opgave der skal løses hurtigt. Det er tilsyneladende normalen at prioritere chefens opgave, til trods for, at andre deadlines kunne være vigtigere. 

At sige nej til chefen er for de fleste ikke en mulighed og jeg mener heller ikke at nej i sig selv skal være svaret. MEN jeg mener, at det er vigtigt at gå i en konstruktiv dialog med chefen. Det kræver dog at du har styr på dit.  

Hvis du ikke har et reelt overblik over dine opgaver og aftaler, er det jo svært at indgå en aftale, da du ikke kan være sikker på, at du har den fornødne tid til din rådighed. Gør du det alligevel, er der jo lidt lotteri over det. Udover at du måske ikke kan levere til en given deadline, fordi du ikke har tiden til rådighed, så kan det også koste på kvaliteten af opgaven.

Lad os vende det hele lidt på hovedet.

Lad os nu sige at dine opgaver er sat i system, således at du ved hvilke du skal løse hver dag i hele arbejdsugen. Du ved også hvilke opgaver der er vigtigst hver dag, fordi de er sat i rækkefølge efter vigtighed og deadline. Udover det, har du også styr på dine møder og din mødeforberedelse. 

Her er det nemmere at afslå og gå i dialog med chefen: 

“Jeg vil rigtig gerne løse opgaven, men min dag i dag og de næste dage, er booket med møder og opgaver med hårde deadlines. Hvis jeg skal prioritere din opgave, vil der være andet jeg ikke kan løse og levere som aftalt”. 

Så JA! det er helt OK at sige fra, men det kræver naturligvis at du har overblikket over din arbejdssituation i detaljen før du gør det. 

Herefter er det så op til chefen om der skal ændres i prioriteringen således at opgaven kan løses af dig, eller om chefen skal finde en anden der kan løse opgaven. 

Hvis chefen holder fast i at det er dig der løser opgaven, er det vigtigt at forventningsafstemme. Hvad er deadline på opgaven og hvad er chefens forventning til denne? Er der andre der skal involveres - hvis ja, er det også her vigtigt at få gode aftaler på plads.

Hvis du vil lære, hvordan du får et overblik over alle dine opgaver, så du kan planlægge og prioritere og dermed indgå realistiske aftaler som holder, er du velkommen til at kontakte mig.

bjarke3.jpg

Bjarke Elbert

Mobil 61220915 
be@nyevisioner.dk

bottom of page