top of page

0 gode råd til, hvordan du kommer på ferie uden stress og godt i gang igen efter ferien.

FERIE.jfif
  • Allerede en dag eller to inden din ferie, kan du sætte din mail op med automatisk svar ”Out of office indtil….”. Det vil sige, at alle dem, der skriver til dig på den sidste dag inden ferien, ikke forventer at få et svar med det samme (dine nærmeste kollegaer ved selvfølgelig, at du er der). Risikoen for uventede opgaver på opløbsstrækningen er dermed reduceret væsentligt. 

  • Undgå – så vidt muligt – at holde møder på dagen inden ferien.

  • Læg en feriebesked på telefonsvareren.

  • En til to uger inden ferien bør du gennemgå din opgaveliste meget kritisk og vurderer, hvad der kan vente til efter ferien, og hvad der skal ordnes, inden du hopper i klip-klapperne.

  • Sørg for at stå som optaget i din kalender på dagen inden, du tager af sted. 

Når du ikke skal svare på mails eller telefon, vil antallet af forstyrrelser være reduceret væsentligt, ligesom opgave-tilstrømningen stopper. Det kan give dig den frie tid, som betyder, at du kommer af sted på ferie med styr på tingene.

Ovenstående råd vil løse en del af problemerne op til ferien. Men hvis det er strengt nødvendigt, skal du naturligvis både holde møder og holde telefonen åben.

 

5 GODE RÅD TIL AT KOMME GODT I GANG MED ARBEJDET EFTER FERIEN UDEN STRESS

 

Har du prøvet at starte på arbejdet efter ferien og føle dig fuldstændigt udbombet, når den første uge er slut? Det skyldes ofte, at du har startet ugen efter ferien uden at arbejde efter en plan, som er realistisk.

  • Vi foreslår derfor, at du reserverer tid – helst en hel dag – i kalenderen efter ferien til at få overblik over hele din arbejdsmæssige situation. Og var vi din chef – så en hjemmearbejdsdag på dag 1 (så slipper du også for at bruge en del af søndagen, som mange gør). Forestil dig, at når du kommer tirsdag – så er indboxen i 0, og din opgaveliste er fuldstændig opdateret – du har et komplet overblik over alle opgaver, og en god og realistisk plan for den kommende periode.

  • Det vil sige, at du skal gennemgå – og tage stilling til – alle dine mails. Der kan være rigtig, rigtig, mange mails efter en længere ferie og det er simpelthen nødvendigt, at du kommer til bunds i dem med det samme. Ellers får du sværere ved at holde maildisciplinen fremover. Det samme gælder eventuel post og telefonbeskeder. Din opgaveliste skal ajourføres, så du igen har et system, et overblik, en samlet liste med alle dine opgaver. Alle opgaverne skal prioriteres og der skal sættes tid af i kalenderen til at ordne dem (typisk større opgaver +1½ time).

  • Herefter kan du begynde at træffe rationelle og fornuftige beslutninger, fordi du nu har overblikket over hele din arbejdsmæssige situation. Jo før du får det, jo bedre for dig – og for din virksomhed.

  • Derfor skal du ikke føle, at du springer over hvor gærdet er lavest ved at tage en til to dage ud af kalenderen efter ferien. Det kan betale sig.

  • Lad være med at være for optimistisk omkring, hvor meget du kan nå. Du arbejder ikke ligeså effektivt lige efter en ferie. Der går en periode, inden du kommer op i gear. Faktisk kan der gå 1-2 uger, inden du er oppe i 5. gear igen. Det svarer til, at du løbetræner et par gange om ugen i en periode, men pludselig tager en pause på tre uger. Tror du, at du kan løbe ligeså hurtigt lige efter pausen? Nej vel? Og sådan er det også med din arbejdsindsats. Hvis du er bevidst om det, kan du planlægge og prioritere mere realistisk.

Rigtig god sommer!

Hvis du vil vide mere om forebyggelse af stress, er du velkommen til at kontakte os. 

16-piaulsing_edited.jpg

Pia Ulsing

Mobil 42401599 
pu@nyevisioner.dk

bottom of page