top of page

FORAN ELLER BAGUD

picture3.jpg

Er du foran eller bagud – forskellen kan være ganske lille, men konsekvensen ganske stor
 

Du oplever sikkert jævnligt at din indbakke løber af med dig, eller du ikke kan overskue dine opgaver fordi de ligger mange steder – fx ting du går rundt og husker på at du skal gøre, ting du har skrevet ind i kalenderen for ikke at glemme dem, en god gammeldags papir to-do kan også være rar at have ved hånden, og mødereferater fra forskellige møder, hvor du skal udføre opgaver, så er der din egen mødebog til mødenoter fra alle de møder, hvor der ikke kommer referater (her kan være mange) – og jeg kunne sagtens komme med flere ”gemmesteder”.  Lidt diplomatisk sagt, kan det være svært at overskue opgavemængden når opgaverne ligger så mange forskellige steder – både opgaven, tidsforbruget og deadline. Dem der arbejder på denne måde, er typisk bagud – lidt eller meget.

At du ikke helt har styr på dine opgaver og er bagud har en række konsekvenser, vi skal blot her nævne de mest almindelige:

 • Du hopper rundt mellem dine opgaver og har svært ved at få dem gjort færdige fordi du lader dig forstyrre, og styre af andre opgaver som der også skal reageres på. Måske er de vigtigere – måske er de sjovere.
   

 • Du ser måske på den samme mail igen og igen, uden at gøre noget. Evnen til at reagere, er langt fra i top.
   

 • Kvaliteten af dine opgaver er også under pres. Finishen må nogle gange nedprioriteres – tiden er ikke til rådighed – andre opgaver presser på.
   

 • Du går også til mange møder, og det kan være svært at være godt forberedt når man er presset og bagud.
   

 • Du har svært ved at holde fri når du har fri. Der kører hele tiden tanker rundt i hovedet på dig, om noget du burde have lavet eller måske er bagud med.
   

Jeg kunne nævne mange flere problemstillinger, men vil langt heller skrive om hvad du kan gøre for at tage styringen over dit arbejdsliv tilbage i stedet for at blive styret af omstændighederne.  

Mange virksomheder taler om at være proaktive og fremadstormende, men hvis hele virksomheden er bagud, er realiteten at de er reaktive og prøver at hænge på.
 

Første skridt for at tager styringen af dit arbejdsliv er, at du via Outlooks opgaveliste får samlet alle dine opgaver ét sted. Hvis ikke du har energien og overskuddet – så er der kun én vej – ring til mig 6122 0915, så gør vi det sammen.

Næste skridt er, at du får din indbakke i 0 – en fyldt indbakke, koster rigtigt mange unødige minutter hver dag. Det kan vi også gøre samme, hvis du ikke føler du har tiden og energien til det.

Derudover er der en lang række ting som der også skal bringes orden i, og udarbejdes nye arbejdsrutiner for – fx systematisk mødeforberedelse – så du kan deltage i dine møder meget bedre forberedt end tidligere, MEN på kortere tid.

Fordelen ved at implementere ovenstående er, at du kommer på forkant med tingene og du kan hurtigt give et kvalificeret ja eller nej, i stedet for at sige ”jeg skal gøre mit bedste for at nå det”. Samtidig kan du holde fri når du har fri og være nærværende overfor din familie. Dit professionelle niveau vil stige markant, hvilket har den positive konsekvens, at det er dig der får de sjove opgaver og dermed et sjovere og mere indholdsrigt arbejdsliv.

Vi har trænet over 25.000 medarbejdere i ind- og udland i at være foran/proaktive og de har efter endt træning hos os opnået et fuldstændig overblik over deres samlede opgavemængde. Forestil dig lige hvordan det vil være. Det bedste ved det hele er, at det ikke er særligt svært. Det føles i øvrigt fantastisk.

Hvis du vil tage styringen af dit arbejdsliv tilbage, så kontakt mig.

16-jensdahlsgaard.jpg

Jens Dahlsgaard

Mobil 61220915 
jd@nyevisioner.dk

bottom of page