top of page

Hjælp til dig med ADHD

adhd3.jpg

I december 2023 udgav vi vores første tema nyhedsbrev om ADHD og en præsentation af vores viden, erfaring og foreløbige resultater. Konklusionen var, at vores ADHD-koncept var en gamechanger og at vi kan hjælpe personer med ADHD til en ny og forbedret arbejdssituation ligesom brugen af værktøjer og metoder også kan bruges i privatlivet.

 

Denne artikel er en opfølger på temaartiklen fra december, med tilbagemeldinger fra flere kursister og deres møde med vores koncepter.

 

Efter at have trænet flere mennesker med ADHD gennem de sidste måneder, er konklusionen, at værktøjerne NYE Visioner har udviklet og trænet 10.000 vis af kursister med de sidste 25 år gør en markant forskel – arbejde såvel privat, hvis du har ADHD.

 

Der er ingen tvivl om, at den enkelte skal være motiveret for at ændre tingenes tilstand, men de fleste voksne mennesker, der får ADHD- diagnosen, får den sent i livet og har kæmpet med deres opmærksomhedsforstyrrelse i mange år. De har også på mange områder haft følelsen af ikke at være som andre og struktur og overblik - har ikke været en kompetence hos dem. Derfor har de mennesker med ADHD, jeg har trænet, været yderst motiverede for en ændring.

 

De udfordringer, den enkelte har kæmpet med, har også indflydelse på deres privatliv – tingene hænger uløseligt sammen.

 

Udtalelse fra kursist:

 

”Når man har ADHD, som jeg har, har man udover almindelige arbejdsrelateret udfordringer også ”rigtige” udfordringer. Udfordringer man skal bekæmpe både privat og på arbejdet. Udfordringer der presser ens selvværd, selvtillid og sætter spørgsmålstegn ved, om man overhovedet kan overskue et almindeligt arbejde. Man forsøger hele tid at kategoriserer, planlægge og sætte tid af”

 

Motivationen var altså på plads, men disciplinen er en anden snak. Her har det i den grad handlet om at sætte klare deadlines for den enkelte, følge op og sætte mig i haserne?? fra start til slut. Det har også handlet meget om at tage det i små bidder, træde to skridt tilbage, når der har været behov for det og opstille tydelige forventninger og krav.

 

Undervejs har jeg bedt den enkelte svare på spørgsmål som:

 

  1. Hvorfor vil du det her?

  2. Hvordan ser det ud for dig, når vi er færdige?

 

Spørgsmålene og deres egne svar er skrevet ned, og når det så er svært at holde disciplinen, besøger vi svarerne igen. Dette har vist sig at være en meget stor hjælp.

 

Typisk har jeg haft mellem 8-12 seancer med kursisten. De fleste seancer har været korte og på maksimalt en time pr. gang. Det har handlet om at rette værktøjer og metoder til og tilføje en smule nyt, men ikke for meget. Simpelthen fordi det har været nødvendigt at skifte scene efter en time. Et godt og velkendt råd til mennesker med ADHD er at holde pause efter hver time. 5 minutter kan gøre en stor forskel. Dette har også været tydeligt i vores forløb.

 

Udtalelse fra kursist:

 

”Det var en kæmpe hjælp at blive introduceret til mere effektiv, overskuelig og systematisk måde at tilgå mine ”udfordringer” på. Det at kunne samle, planlægge og sæt tid af til mine arbejdsopgaver, har givet mig mere overskud til at engagere mig i mit arbejde og mine kollegaer. Det er yderst tilfredsstillende at kunne sætte flueben ved alle dagens opgaver og have en indbakke, der er helt tom. :-). Det giver også et overskud, som jeg ikke har haft længe. Jeg er begyndt at kunne flytte opgaver frem i tiden i min Outlook kalender. Det er en helt ny fornemmelse at kunne sprede opgaver hen over en uge eller længere. Førhen havde jeg Post-It notes, papir lister, to-do liste på tlf., div. Apps, kæmpe indbakke med små rød flag på mails, jeg skulle huske at svare på”

Udtalelse fra kursist:

”Det har givet et frirum i mit hoved, jeg slet ikke havde registreret, var optaget til at løse samtlige opgaver bedre og på det niveau, jeg forventer af mig selv”

Medarbejder, Deloitte

 

Konklusionen er, at vi hos NYE Visioner vil fortsætte vores arbejde med at hjælpe mennesker med en ADHD-diagnose, fordi vi kan se, at vi sammen med den enkelte kan bringe dem et nyt sted hen. Vores metoder og værktøjer gør uden tvivl en kæmpe forskel.

Hvis du vil vide mere omkring vores ADHD-forløb, er du meget velkommen til at kontakte mig for yderligere information.

bjarke3.jpg

Bjarke Elbert

Mobil 52119588

be@nyevisioner.dk

bottom of page