top of page

testimonials

Coping-with-stress.jpg

De sidste 10 år er antallet af stressramte stagneret på et uhyggeligt hørt niveau. Der er stadig 35.000, som dagligt er sygemeldte med stress.

Hvor det tidligere oftest var private ting, såsom skilsmisse, alvorligt syge børn og dødsfald der var årsagen til stress, så er det nu i de fleste tilfælde arbejdsrelateret.

Årsagen til dette er at alle medarbejdere i dag er langt mere pressede, der er flere administrative arbejdsopgaver i stort set alle jobs og der pålægges mere og mere ansvar på den enkelte. Dertil kommer, at vi blive presset af besparelser, målstyring samt konstante forandringer og omorganiseringer, som – hvis de kombineres med dårlig ledelse – tvinger medarbejdere mentalt i knæ. Mange medarbejdere føler det er deres personlige ansvar når afdelingen, fabrikken eller institutionen ikke fungerer.

Stort set alle jobs i dag er skruet sådan sammen, at den enkelte medarbejder selv skal planlægge og prioritere de daglige opgaver – og det er jo rigtig godt, for det er bestemt vigtigt at vi har indflydelse på vores arbejde. Men hvis ikke medarbejderne får de fornødne redskaber til, hvordan man planlægger og prioritere, så er der altså meget stor risiko for at det kan gå galt.

I virkeligheden er det de færreste, der egentlig har lært, hvordan de skaber overblik over deres arbejdssituation; hvordan de planlægger og prioriterer. Bevares, så opfinder folk jo bare deres egne systemer, og det går så efter bedste beskub. Men det er et problem, at alt for mange ikke aner, hvordan de skal tilrettelægge arbejdet. Det giver dårlige arbejdsprocesser, masser af spildtid, dårlige resultater og forøget risiko for stress.

Det er vores helt klare overbevisning og erfaring, at den bedste måde at forebygge arbejdsrelateret stress på, er ved at have styr på tingene.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du planlægger og prioriterer – og dermed forebygger stress, er du velkommen til at kontakte os.

16-piaulsing_edited.jpg

Pia Ulsing

Mobil 42401599
pu@nyevisioner.dk

bottom of page